SUSANNA SAMUELSSON
 

Jag är utbildad allmänlydnadsinstruktör inom SBK och har haft kurser i vardagslydnad och tävlingslydnad på SBK Göteborgsavdelning. Idag har jag två goldenkillar som jag tränar och tävlar i lydnad samt en storpudel som agerar som familjens maskot.

Med de hundar jag har nu är det främst tävlingslydnad som står på schemat. Jag fick upp ögonen för denna gren 2011 när jag kom i kontakt med Mona Kjernholm för första gången. Jag har sedan dess kontinuerligt gått kurser för Mona Kjernholm och är helt frälst i detta pussel som ska läggas för att få till alla de bitar som krävs för att lyckas på tävlingsbanan.

Som hundförare är mitt mål att ha glada, motiverade hundar som vill träna och tävla med mig. Det är min uppgift som förare att ta reda på hur jag bäst lägger upp min träning så att jag kan förmedla mina önskemål till mina hundar och ge dem möjligheten att lyckas.

Som instruktör hoppas jag kunna få fler att se hur rolig tävlingslydnaden faktiskt är och få följa ekipage i deras utveckling. Jag hoppas att efter avslutad kurs hos mig så ska man inte bara ha fått med sig nya moment utan även en större förståelse för hur pusslet ska läggas. Helst ska man även tycka att hundträning är om möjligt ännu roligare än vad det var innan. Vi har så otroligt mycket att lära av våra hundar och de visar oss så gärna bara vi tar oss tid att lyssna.