KAROLINA NILSSON
 

Mitt namn är Karolina Nilsson, 31 år och bosatt i utkanten av Varberg. Där bor jag med min sambo och våra två rottweilertikar. Athena, 8 år och Theia, 3 år.

Min fritid består näst intill bara av hundar. Är det inte promenader, träning eller bus med tjejerna så är det numera teoretisk inlärning varvat med och massagepraktik på andras hundar, inför mitt framtida yrke. 

Har alltid haft mycket djur omkring mig och har ända sen jag var liten, haft ett brinnande intresse för allt som har med djur att göra. 

Fram till att jag fyllde 18 år så tränade och tävlade jag aktivt inom hoppning på ponny. På den tiden var familjens hundar mest med som sällskap på promenader och i stallet.

Gymnasiet gick jag på Munkagård, inriktning djurvård. Ett väldigt självklart val för mig, som även blev en lärorik period i mitt liv. 

Då jag sålde hästarna så fick jag ”min” första hund. En rottweilerhane som jag under en period var fodervärd åt. Då han försvann så var det väldigt tomt i livet och jag bestämde mig 2007 för att skaffa en egen hund. Det var då Athena kom in i mitt liv. Tillsammans tränade och provade vi på olika saker, med inställningen att vi skulle ha roligt med varandra. Tyvärr fick Athena en korsbandsruptur hösten 2011 och en lång, svår och komplicerad tid tog vid. Komplikationer avlöste varandra och en utdragen rehabilitering låg framför oss. Under den här tiden väcktes mitt intresse ännu mer för friskvård, förebyggande och rehabilitering.

Förra året tog jag äntligen beslutet att ansöka och i januari 2016 kom jag in på utbildningen för att bli Friskvårdskonsulent på hund. Till hösten kommer jag även påbörja utbildningen till att bli Canineopat. 

I juni 2016 beräknas jag vara certifierad massageterapeut, näringsfysiolog och träningsfysiolog på hund. 

Jag ser verkligen fram emot ett långt och roligt samarbete med Byrackabyrån, men även att få träffa er och era fyrbenta vänner.