AKTIVERINGSPROMENAD
 

Vi erbjuder tillsammans med Malin från Hundnörderiet aktiverings och dogparkourpromenader för ägare och deras hundar samt anpassade promenader för den reaktiva/osäkra hunden!

Vad är en aktiveringspromenad?
En aktiveringspromenad är en promenad där vi på olika stationer utför olika övningar ex nosaktivering och balansträning (dogparkour).
Tillsammans med våra hundar gör vi promenaderna roligare och mer innehållsrika.

Hur ser en promenad tillsammans med oss ut?
Vi möts upp på angiven plats, jag hälsar alla välkomna och sen går vi iväg tillsammans med mig i ledningen. När vi kommer till mina olika ”stationer” går jag igenom den övning vi ska göra och sedan väntar alla tills sista hund är klar innan vi går vidare. Jag har med mig egen hund, instruerar övningarna och hjälper till om det behövs, svarar på frågor i mån av tid och har ansvaret för att det blir en trevlig promenad för alla mattar, hussar och fyrbenta.

Hur lång är en promenad?
Vi går en promenad tillsammans som är mellan 1,5 – 2,5 kilometer. Det passar även valpar, unghundar och äldre hundar som inte ska gå så långt. Promenaden brukar ta mellan 1 – 1 ½ h beroende på hur många deltagare vi är. Tempot anpassas så att valpar och äldre hundar hänger med.

Vad kostar en aktiveringspromenad?
Enstaka promenad:
40 kr kontant på plats eller via Swish: 0709422976
Stämpelkort:
300 kr för 10 promenader. (30 kr per promenad)
500 kr för 20 promenader. (25 kr per promenad)

Hur många deltagare är det med på en aktiveringspromenad?
Max 15 deltagare.
 
Får valpar, unghundar och äldre hundar följa med?
Alla hundar är välkomna!

Får reaktiva hundar vara med på aktiveringspromenaderna?
Självklart!
Jag vill dock att varje matte och husse med en hund som kan komma att tycka att promenaden är jobbig ska ta sig en ordentlig funderare på om promenaden kommer gynna deras utveckling och träning. Har du en hund som drar och blir stressad av andra hundar men inte gör utfall så gäller samma sak, kommer det gynna er utveckling och träning?
Jag vill inte att promenaden ska vara jobbig, varken för dig eller din hund! Kontakta gärna mig om du känner dig osäker.

Vad ska man ha med sig på en aktiveringspromenad?
• sele till hunden för balansträning
• vanligt koppel
• - vanligt godis
   - mjukt godis och/eller mjukost på tub
   - godis med hål i (exempelvis mini-frolic)
• vatten till din hund och dig själv

Regler, vett och etikett!
• Håll avstånd till dom andra kursdeltagarna! Alla hundar vill inte hälsa.
• Låt inte din hund gå och sniffa någon annan hund i baken, gå nära eller lukta på samma doftfläck om hundarna inte känner varandra sen innan!
• Ha alltid ett behagligt avstånd så kommer hundarna trivas och vi slipper onödiga dispyter!
• Låt aldrig din hund hälsa på en annan hund eller människa utan att fråga först!
• Låt inte din hund stirra på andra hundar, vissa hundar är väldigt känsliga för detta! (självklart får hundarna titta på varandra men det är skillnad på att titta och stirra)
• Stryphalsband, nosgrimma och liknande redskap som skapar obehag för hunden är inte tillåtna på mina promenader! (halvstryp som inte stryper är okej)
• På promenaderna är det vanligt koppel som gäller, flexi-kopplet stannar hemma
• Plocka alltid upp efter din hund!

Ha en positiv attityd mot din hund, på så vis bygger ni upp en trevlig relation och båda har kul ihop! Hårda ord, ryck i kopplet eller annat otrevligt beteende mot din eller andras hundar är strikt förbjudet på mina promenader!
Vid upprepat otrevligt beteende mot sin egen eller annans hund (eller människa) kommer jag att be personen ifråga att avlägsna sig från gruppen eftersom jag tar starkt avstånd från hårdhänta träningsmetoder och vill därför inte heller bli förknippad med detta. På mina promenader ska både två- och fyrbenta trivas och utvecklas


AKTUELLA DATUM


• Inga aktuella datum för tillfället


Anmäl här!